WMO wettekst voor klinische proeven met geneesmiddelen (CTR) en klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen (MDR & IVDR)

Het is er ook niet eenvoudiger op geworden voor klinische proeven met geneesmiddelen (CTR) en klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen (MDR & IVDR). Wat uit de WMO is nu wel of niet van toepassing op deze type studies?

Om het mijzelf makkelijk te maken heb ik op basis van de WMO wettekst zelf een hulpdocumentje gemaakt om visueel zichtbaar te maken welke bepalingen uit de WMO van toepassing zijn op klinische proeven met geneesmiddelen (CTR) en klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen (MDR & IVDR). In plaats van drie verschillende documenten heb ik geprobeerd de informatie in één document te verwerken zodat het een geïntegreerd geheel blijft.

Het document is te downloaden via Box, met behulp van de volgende link: https://app.box.com/s/slaamrgg35cdoeay2y5bmv3siqnditbr

Ik benadruk dat dit geen officieel document is maar slecht een persoonlijk hulpmiddel dat ik beschikbaar stel aan andere geïnteresseerden. Wil je de officiële WMO wettekst raadplegen, klik dan hier.


Fouten maken is menselijk. Mocht je een fout of een vergissing hebben geconstateerd geef het dan aan mij door via het contactformulier hier op mijn weblog, LinkedIn of via Mastodon.

2 Responses

  1. Arjan says:

    Super, Vincent ik ga het er vast naast houden bij advies en de vele vragen van onze onderzoekers in huis mbt CTR en MDR!

  2. Zeer gewaardeerd Vincent!! Bedankt voor alle tijd en moeite die je hierin hebt gestoken. Het gaat jou en ons zeker wat tijd uiteindelijk schelen met dit document.