Huishoudelijke mededelingen: Vernieuwde look weblog, Biomedical Research toolbox bijgewerkt, tweede nieuwsoverzicht en events-pagina definitief offline

Afgelopen week was mijn eerste werkweek na twee weken verlof waarin ik niet alleen wat meer tijd kon besteden aan mijn cursus Grieks maar ook de moeite heb genomen om mijn weblog onder handen te nemen. Hieronder een overzicht van de wijzigingen die ik heb aangebracht.

  • Vernieuwde look weblog: Na een aantal jaren werd het tijd om de look van mijn weblog weer eens te vernieuwen. Ook al is er qua kleurenschema weinig veranderd, een en ander ziet er toch net iets frisser uit door de nieuwe indeling. Er zijn nog wel een aantal oude pagina’s waar de tabellen niet goed uitgelijnd worden weergegeven maar de inhoud is nog wel gewoon te lezen.
  • ‘Events’-pagina offline gehaald: In de “Huishoudelijke mededelingen: Geen boekenplank meer en ander nieuws” van 30 juli 2023 is aangekondigd dat de ‘events’ pagina niet meer zou worden bijgewerkt. Een groot deel van de evenementen die sindsdien nog op de pagina werden weergeven zijn inmiddels achter de rug en waren niet meer zichtbaar voor het publiek. Omdat er op een tweetal evenementen niets meer werd weergegeven heb ik daarom besloten om de ‘events’-pagina offline te halen.
  • Een tweede nieuwsoverzicht als alternatief voor het huidige nieuwsoverzicht om RSS feeds weer te geven die niet compatibel zijn met de plug-in die ik al een aantal jaar in gebruik heb om feeds te aggregeren. Ook al is de RSS techniek niet nieuw, voor een aantal organisaties blijkt het toch moeilijk te zijn om een correct werkende RSS feed aan te leveren. Zelfs al ben ik regelmatig vrij snel op de hoogte van allerlei nieuwtjes, het komt met enige regelmaat toch nog voor dat ik word verrast door nieuws dat ik niet via mijn eigen middelen heb kunnen spotten. Met dit tweede alternatieve nieuwsoverzicht probeer ik het net waarmee ik nieuwtjes weet te vangen iets strakker aan te trekken. Ik realiseer mij echter dat zelfs met dit tweede overzicht er nog steeds nieuws langs het net kunnen glippen. Ik blijf daarom alert op andere plug-ins die misschien wel in staat zijn om alle RSS feeds om te zetten in een geaggregeerd overzicht maar tot op heden heb ik die helaas niet kunnen vinden en moet ik het doen met de twee plug-ins die ik nu in gebruik heb om het meest recente nieuws te kunnen vangen.
  • ‘Biomedical Research toolbox’ bijgewerkt: Op 25 juni 2023 heb ik via een “Huishoudelijke mededeling” gemeld dat de Biomedical Research toolbox was opgeschoond en de oude inhoud in los PDF bestand was opgenomen. Inmiddels heb ik de toolbox van nieuwe inhoud voorzien en heb ik bepaalde informatie die relevant is voor specifieke categorieën onderzoek bij elkaar gebracht zodat deze wat eenvoudiger terug te vinden is. De ‘Biomedical Research toolbox’ is te vinden via de link ‘Biomedical Research’ in het navigatiemenu bovenaan de webpagina.

Ik hoop dat ik de komende kerstperiode tijd weet te vinden om mijn weblog op te schonen en oude pagina’s/verouderde informatie te gaan verwijderen.

Featured image (adapted): Cervando mj, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons