Huishoudelijke mededelingen

Ook achter de schermen worden er werkzaamheden verricht en aanpassingen aangebracht. Voor de bezoekers van dit weblog hieronder een overzicht van aanpassingen die ik recentelijk heb aangebracht.

  • Nieuwsoverzicht (news.bontrop.com) –  De RSS-feeds waar de nieuwsfeed haar berichten vandaan haalt is nagelopen en een paar feeds zijn verwijderd. Ook zijn er een groot aantal feeds toegevoegd. Voor de nieuwsfeed worden nu 177 RSS-feeds gevolgd. Klik hier voor een overzicht.
  • Biomedical Research (toolbox) – Deze pagina is aan vernieuwing toe. Door de bomen was het bos nauwelijks zichtbaar, en dus heb ik de oude inhoud van de pagina verwijderd. De oude pagina is wel bewaard gebleven en te downloaden als PDF-bestand (via Box.com). Het document telt 71 pagina’s.
  • Events-overzichtspagina (events.bontrop.com) – De snelheid waarmee nieuw evenementen georganiseerd worden vormt een uitdaging om voor een actueel en volledig overzicht te zorgen.  Vanwege het belang heb ik op de pagina een aparte hyperlink/verwijzing opgenomen naar de EMA Clinical Trial events zodat belangstellenden zelf kunnen nagaan of er nog nieuwe EMA bijeenkomsten zijn in het kader van de Clinical Trials Regulation (CTR) en het Clinical Trials Information System (CTIS).
  • Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken – Hoewel er geen statistieken worden bijgehouden heb ik de indruk dat het afleverpercentage vrij hoog is. Wel zijn er een aantal servers die de nieuwsbrief niet doorlaten door de interne configuratie of omdat de interne spamfilter streng staat afgesteld. Ook zijn deze servers lang niet altijd duidelijk of een e-mailadres überhaupt nog actief is. Later dit jaar wil ik toch nog een keer naar de instellingen van mijn webserver gaan kijken of er nog wat tweaks mogelijk zijn. Hopelijk dan ook met wat minder foutmeldingen.
  • Back-up homepage – Doordat mijn weblog tijdelijk niet beschikbaar was heb ik voor de zekerheid een nieuwe domeinnaam geregistreerd voor een back-up homepage. Just in case het nog een keer gebeurt. Zo kan ik bijvoorbeeld aan deze homepage zien of mijn weblog nog wel online is. Tevens heb ik hierdoor een alternatief e-mailadres achter de hand om de nieuwsbrief na te sturen aan abonnees die de oorspronkelijk verzonden nieuwsbrief niet hebben ontvangen vanwege de spamfilter.
  • Oude content – komend jaar wil ik eigenlijk ook oude content gaan nalopen of deze nog wel actueel is. In de meer dan 10-15 jaar dat ik dit weblog gebruik is er aardig wat content geproduceerd en lang niet alles is nog relevant. Ik ben er alleen nog niet uit of ik verouderde content ga verwijderen, aanpassen of archiveren.

Featured image (adapted): Cervando mj, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons