Huishoudelijke mededelingen: Geen boekenplank meer en ander nieuws

Mede vanwege werkzaamheden ‘in real life‘ en allerlei andere activiteiten die steeds meer van mijn aandacht vragen, heb ik afgelopen weekend een paar beslissingen genomen:

 • Boekenplan leeggehaald en opgeruimd – Ik had sinds vorig jaar een aparte boekenplank toegevoegd aan mijn weblog, gevuld met boeken op het gebied van klinisch onderzoek, de verwerking persoonsgegevens, wet- en regelgeving etc. Nu de Boekenplank meer dan een jaar online heeft gestaan heb ik de balans opgemaakt en de beslissing genomen om deze pagina niet meer te onderhouden en van het weblog te verwijderen. Hoewel de pagina voor een aantal bezoekers haar nut heeft bewezen zijn het er niet voldoende om op dit moment nog tijd in deze pagina (‘De Boekenplank’) te investeren.
 • Events-overzichtspagina wordt niet meer bijgewerkt – De tweede beslissing betreft de overzichtspagina met evenementen en symposia. Deze overzichtspagina zal vanaf heden niet meer worden aangevuld met nieuwe evenementen. De overzichtspagina zal voorlopig nog wel online blijven staan en ook te bereiken zijn via events.bontrop.com.

Ik ben nog aan het nadenken hoe ik de werkbelasting voor de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken (inclusief de supplementen) kan verminderen. Ik heb daar al wat ideetjes over, ik alleen nog geen geschikte WordPress plug-ins vinden om mijn werk eenvoudiger te maken.

Tevreden over recent bijgewerkte Nieuwsfeed – Ik heb een aantal weken de nieuwsfeed op de overzichtspagina met nieuws vernieuwd en tot op heden ben ik tevreden met het functioneren ervan. Doordat er een aantal nieuwe RSS-feeds zijn toegevoegd is ook de content verbeterd. Mochten er nog belangrijke en/of interessante RSS-feeds ontbreken in de nieuwsfeed dan kan dat aan mij worden doorgeven via  het contactformulier hier op dit blog..

Featured image (adapted): Cervando mj, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

1 Response

 1. Edgar Smeets says:

  Hoi Vincent.
  Begrijpelijk om wat terug te schalen, als blijkt dat het ofwel gewoon te veel tijd kost, of nauwelijks wordt geraadpleegd.
  Fijn dat je het meldt.
  Succes bij het nog verder automatiseren van de nog bestaande overzichten.
  Daarin blijf je voor mij een heel goede bron.
  Groeten, Edgar