Uitgelicht en gespot op internet (week 19)

Steeds vaker lukt het mij niet om de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken in één poging bij alle abonnees af te leveren. Het is veelal de sectie ‘Uitgelicht‘ waardoor een aantal spamfilters gaan steigeren en de nieuwsbrief niet doorlaten. Het herhaaldelijk proberen de nieuwsbrief alsnog afgeleverd te krijgen kost veel persoonlijke inspanning en is een flinke belasting voor mijn mailserver.

In een poging het aantal niet afgeleverde nieuwsbrieven te reduceren, heb ik besloten om de sectie ‘Uitgelicht‘ niet meer in de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken op te nemen maar voortaan hier op mijn weblog te plaatsen. In de nieuwsbrief neem ik dan alleen een verwijzing op naar het meest recente overzicht dat ik op mijn weblog heb geplaatst.

Om abonnees in kennis te stellen dat er een nieuw overzicht op de website is geplaatst maak ik, zodra ik een moment heb gevonden, een aparte verzendlijst. Meer nieuws volgt via de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken.

Uitgelicht

Heeft u nieuwstips voor het overzicht? Stuur mij uw tip via het contactformulier.


Biobanking, Data sharing

CBG en Zorginstituut Nederland

Clinical research

Clinical trials results reporting

Dierexperimenteel onderzoek

Ethics review

European Organisation for Research and Treatment of Cancer

 Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten

Flanders.bio

GDPR, AVG, Privacy

German Ethics Council, Germline interventions

Informed consent

International Council for Harmonisation

Publication ethics

Recruitment

Reproducibility en replicability

Vulnerable populations

Overig nieuws


Wilt u ook de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken ontvangen?