Generatie Y eist vooral plezier in het werk | Abvakabo FNV

Generatie Y eist vooral plezier in het werk

30 mei 2011
Zelfontplooiing is essentieel voor de nieuwe generatie werknemers. De hoogte van het loon komt op de tweede plaats.

De nieuwe generatie werknemers die momenteel de arbeidsmarkt op stroomt, is er een van grote verwachtingen. Leuke collega’s, groeimogelijkheden en respect voor elkaars competenties, dat zijn de uitgangspunten van een geschikte baan voor deze generatie Y, geboren tussen 1982 en 1995.

Abvakabo FNV ziet ook dat jongeren bepaalde behoeftes en wensen stellen aan de inhoud en geschiktheid van hun baan. ‘Belangrijk voor de vakbond om hier op in te spelen met arbeidsvoorwaardenbeleid en communicatie, aldus beleidsmedewerker Alice de Kok. ‘Je kunt denken aan meer flexibiliteit binnen contractvormen. Oplossingen binnen het vaste contract voor meer zeggenschap in arbeidstijden, plaats en duur zijn daar voorbeeld van.’  Door te gaan voor werkzekerheid in plaats van baanzekerheid creëer je flexibiliteit, aldus De Kok. Zorgen voor een goede balans tussen werk en privé is hierbij ook zeker belangrijk.’ Deze constateringen blijken ook  uit onlangs verschenen onderzoek van de vakbond. Dit onderzoek toont aan dat een groot deel van onze leden veel voelt voor het zogenoemde Nieuwe Werken.

Lees ook het weblog van Edith Snoey over de generatie Y

via abvakabofnv.nl