DORP conferentie Ready to Connect

Datum: 5 April 2022
Tijd: 13:00 - 17:00
Locatie: Utrecht

Deze middag staat in het teken van de samenwerkingen en connecties van DORP. De samenwerkingsverbanden die wij in de afgelopen jaren zijn aangegaan, worden belicht middels presentaties door verschillende samenwerkingspartners en we sluiten af met een rondetafel gesprek

De presentaties zullen gegeven worden door het ministerie van VWS, Health RI en ZorgEvaluatie & Gepast Gebruik (ZE&GG). DORP werkt samen met deze partijen om de problemen te identificeren en te werken aan verbeteringen van de uitvoer van klinisch onderzoek.

De stelling waar we over willen discussiëren luidt: 'De toekomst van klinisch oncologisch onderzoek: wat is er nodig en wat kan DORP hierin betekenen?' Hiermee willen we de positie van DORP als verbinder laten zien en met verschillende belanghebbenden van gedachten wisselen over hoe we deze uitdaging gezamenlijk kunnen oppakken.

Continue Reading

DORP: Patient Preference Trial design

Datum: 17 November 2021
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Webinar

Op woensdag 17 november van 13:00 tot 15:30 organiseert DORP een webinar over het zogenaamde Patient Preference Trial (PPT) design. In een PPT design kunnen (een deel van de) deelnemende patiënten hun voorkeursbehandeling kiezen. Dit in tegenstelling tot een standaard Randomized Controlled Trial (RCT) waar deelnemende patiënten op basis van willekeur worden toegewezen aan een type behandeling. DORP wil het PPT design onder de aandacht brengen omdat dat dit steeds meer leeft bij oncologie-onderzoekers.

Continue Reading

DORP: Introduction to Trials within Cohorts

Datum: 14 May 2021
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Online

The Trials within Cohorts (TwiCs) approach uses infrastructures (cohorts) to facilitate the efficient conduct of multiple randomised controlled trials. Introduction to Trials within Cohorts (TwiCs) image
In this short talk Dr Clare Relton will describe key features of the TwiCs approach to pragmatic trial design, and the origins of the approach.

Continue Reading

DORP: webinar ‘Monitoring, van last naar lust’

Datum: 26 November 2020
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Webinar

Tijdens onze middagsessie op 26 november willen we naast informeren over het Dutch Oncology Research Platform (DORP) en het delen van activiteiten van het DORP Monitoring Expert team, aandacht besteden aan Risk based Monitoring en Risk based Quality Management. Hoe bouw je kwaliteit in in je studie? Hoe identificeer je die elementen die voor de uitkomsten van je studie van belang zijn en hoe richt je monitoring in. Zijn er aspecten die specifiek zijn voor het monitoren van oncologische studies? We hopen tijdens deze middag door met elkaar te praten over risico gestuurd monitoren binnen onderzoeker geïnitieerd onderzoek, praktische ideeën en voorstellen samen te brengen en bij te dragen aan een optimale manier van monitoring voor dit soort studies.

Continue Reading