DARQA: webinar ‘Remote site audits’

Datum: 9 October 2020

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Locatie: Webinar

Als gevolg van het rondwarende Coronavirus is het zo goed als onmogelijk geworden om nog on-site audits uit te voeren zoals GCP (Good Clinical Practice) voorschrijft. Dat betekent dat er andere manieren om die audits – op afstand – uit te voeren gevonden moeten worden. Daarbij moet rekening worden gehouden met andere wet- en regelgeving en moet gebruik worden gemaakt van andere audit technieken en nieuwe technologiën. Een veranderde mindset bij zowel de auditee als de auditor zijn ook onontbeerlijk. In deze brainstormsessie gaan we, onder beleiding van een aantal ervaren GCP-auditors, bespreken welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn wat betreft het uitvoeren van audits op afstand in de USA, Europa en in de rest van de wereld. Uiteraard is er tijdens de webinar voldoende gelegenheid om vragen te stellen en/of je eigen ervaringen te delen.

Continue Reading

DARQA webinar: OECD Position paper #21, wat en hoe?

Datum: 4 September 2020

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Locatie: Online

Op vrijdag 4 september 2020 organiseert de GLP-commissie een webinar over de OECD #21, Position Paper Regarding Possible Influence of Sponsors on Conclusions of GLP Studies, die is gepubliceerd op 7 mei 2020. We gaan in op wat dat betekent en hoe je dit in de praktijk uitvoert. Uiteraard is er tijdens de webinar voldoende gelegenheid om vragen te stellen en/of je eigen ervaringen te delen met gebruikmaking van de chatbox.

Continue Reading

DARQA webinar: Mens vs Machine

Datum: 26 June 2020

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Locatie: Webinar

Een webinar gehost door Nancy Beers. Graag neemt ze je in dit webinar mee over hoe je relevant en innovatief blijft binnen je vakgebied zonder dat je het gevoel hebt dat je jezelf verliest. Met alle automatisering die op ons af komt verandert ook het vakgebied wezenlijk. Waarin zit jouw toegevoegde waarde in een wereld waarin de focus steeds meer op het digitaal genereren en analyseren van data ligt?

Continue Reading

DARQA webinar: Virtuele audits en inspecties

Datum: 10 July 2020

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Locatie: Webinar

De laatste jaren waren virtuele, ook wel remote genoemd, audits in opkomst. Door de komst van het coronavirus en het daarmee gepaard gaande “nieuwe normaal” is die trend in een stroomversnelling gekomen. Een stroomversnelling waarin ook inspecties zijn meegevoerd: die worden nu ook steeds meer virtueel uitgevoerd. In dit webinar komen 3 DARQA-leden aan het woord die hun recente ervaringen met ons delen over het uitvoeren of ondergaan van een virtuele/remote audit of inspectie.

Continue Reading

DARQA Themadag GMP: Vaccinontwikkeling

Datum: 13 November 2020

Tijd: 9.00 - 18.00 uur

Locatie: Amersfoort

Aan het programma van deze dag wordt nog gewerkt maar duidelijk is al dat er weer goede sprekers uit het werkveld zullen zijn en zoals altijd zal er voldoende tijd zijn voor netwerken in een vertrouwelijke en informele sfeer. Afhankelijk van de omstandigheden met betrekking tot het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen kan het zijn dat deze bijeenkomst virtueel zal plaatsvinden.

Continue Reading