DARQA webinar “Pharmacovigilance for Non-PV QA”

Datum: 30 April 2021

Tijd: 14:00 - 15:00

Locatie: Webinar

Op vrijdag 30 april 2021 zal er een webinar plaatsvinden waarin Sarah Mills, Senior Manager Global Quality bij PRA Health in Engeland ons begeleidt in het pharmacovigilantieproces zoals je dat kunt tegenkomen bij het auditen van bijvoorbeeld onderzoekslokaties in klinisch onderzoek. Sarah heeft ruime ervaring op het gebied van pharmacovigilantie, opgedaan in het uitvoeren van supplier audits, interne PV system audits, support van PV audits uitgevoerd door klanten en met de ondersteuning van PV inspecties door overheidsinstanties. In dit webinar wordt een overzicht gegeven van wat pharmacovigilantie betekent voor GCP QA managers die zich niet specifiek bezig houden met PV concepten en processen maar wel regelmatig pharmacovigilantie-aspecten tegenkomen in hun werk als auditor.

Continue Reading

DARQA & RQA: European QA Symposium 2021 ‘The Future of Quality: What’s keeping you awake at night?’

Startdatum: 20 May 2021

Einddatum: 21 May 2021

Locatie: Online

The European QA Symposium 2021, a collaboration between DARQA and RQA, is an innovative new event designed to meet the needs of QA professionals in the life sciences, medicines, medical devices, and food/feed sectors. The programme has been developed to reflect regulatory changes, the changing nature of regulatory inspection and auditing, and the evolving structure and needs of industry. As such, the event will be delivered online, direct to the homes and workplaces of QA professionals. The event will run over one and a half days, using multiple streams, varied session formats and leading experts to offer a varied programme to suit a European audience. In addition, the event will offer opportunities for delegates to meet with exhibitors, network with industry peers, and chat with friends, colleagues and new acquaintances. With online social activity to cement those relationships.

Continue Reading

DARQA webinar “Good Distribution Practice; van heel koud naar iets warmer”

Datum: 22 January 2021

Tijd: 15:00 - 16:00 uur

Locatie: Webinar

In dit webinar gaan we onder leiding van Ruud Santing, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de life science industrie als kwaliteitsmanager, eigenaar van diverse bedrijven en als Qualified Person, kijken naar het transport van een vaccin. Daarbij komt de figerende wet- en regelgeving aan bod, de problemen die je onderweg kunt tegenkomen en de mogelijke oplossingen daarvoor.

Continue Reading

DARQA: webinar ‘Remote site audits’

Datum: 9 October 2020

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Locatie: Webinar

Als gevolg van het rondwarende Coronavirus is het zo goed als onmogelijk geworden om nog on-site audits uit te voeren zoals GCP (Good Clinical Practice) voorschrijft. Dat betekent dat er andere manieren om die audits – op afstand – uit te voeren gevonden moeten worden. Daarbij moet rekening worden gehouden met andere wet- en regelgeving en moet gebruik worden gemaakt van andere audit technieken en nieuwe technologiën. Een veranderde mindset bij zowel de auditee als de auditor zijn ook onontbeerlijk. In deze brainstormsessie gaan we, onder beleiding van een aantal ervaren GCP-auditors, bespreken welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn wat betreft het uitvoeren van audits op afstand in de USA, Europa en in de rest van de wereld. Uiteraard is er tijdens de webinar voldoende gelegenheid om vragen te stellen en/of je eigen ervaringen te delen.

Continue Reading

DARQA webinar: OECD Position paper #21, wat en hoe?

Datum: 4 September 2020

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Locatie: Online

Op vrijdag 4 september 2020 organiseert de GLP-commissie een webinar over de OECD #21, Position Paper Regarding Possible Influence of Sponsors on Conclusions of GLP Studies, die is gepubliceerd op 7 mei 2020. We gaan in op wat dat betekent en hoe je dit in de praktijk uitvoert. Uiteraard is er tijdens de webinar voldoende gelegenheid om vragen te stellen en/of je eigen ervaringen te delen met gebruikmaking van de chatbox.

Continue Reading

DARQA webinar: Mens vs Machine

Datum: 26 June 2020

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Locatie: Webinar

Een webinar gehost door Nancy Beers. Graag neemt ze je in dit webinar mee over hoe je relevant en innovatief blijft binnen je vakgebied zonder dat je het gevoel hebt dat je jezelf verliest. Met alle automatisering die op ons af komt verandert ook het vakgebied wezenlijk. Waarin zit jouw toegevoegde waarde in een wereld waarin de focus steeds meer op het digitaal genereren en analyseren van data ligt?

Continue Reading