NIEUWSBRIEF VOOR GOEDE ONDERZOEKSPRAKTIJKEN

Nr. 129
17 maart 2021

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken van 17 maart 2021, met het laatste nieuws rond wet- en regelgeving en mensgebonden onderzoek.

Er zijn ook weer nieuwe consultaties en evenementen toegevoegd aan de 'Consultaties'-pagina en de 'Events'-pagina op het weblog. Nieuw toegevoegd is oa. de oproep van de DCRF om ervaringen met de Verklaring Geschiktheid Onderzoeksinstelling (VGO) te delen middels een enquête. Raadpleeg snel de 'Consultaties'-pagina op het weblog.

Voor vragen en/of heeft u een verzoek? U kunt mij bereiken door de antwoorden op deze e-mail en via het contact formulier op het weblog.

Met vriendelijke groet,

Vincent Bontrop
www.bontrop.com

U kunt met mij linken via LinkedIn.

COVID-19: bijgewerkte IGJ en CCMO guidance

In Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken nr. 128 maakt ik melding van de publicatie van de gereviseerde 'Guidance on the management of clinical trials during COVID-19 pandemic' door het EMA. Naar aanleiding van de revisie hebben de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) een aantal van hun documenten gereviseerd:

IGJ - EU richtsnoer management klinisch onderzoek tijdens de COVID-19 pandemie herzien (23 februari 2021)

CCMO - Advies voor de uitvoering van klinisch onderzoek ten tijde van de beperkende maatregelen door het coronavirus (23 februari 2021).

EU Clinical Trial Regulation (ECTR)

In het kader van de ECTR heeft de Europese Commissie op 24 februari de 3e versie van de  'Draft – Questions and Answers Document – Regulation (EU) 536/2014' gepubliceerd in EudraLex.

DORP presenteert handleiding lekensamenvatting

Met het oog op de ECTR is er op 24 februari door het Dutch Oncology Research Platform (DORP) een handleiding gepresenteerd voor het maken van een lekensamenvating van de onderzoeksresultaten.

ECTR: EMA Management Board verschuift go-live date Clinical Trials Information System (CTIS) naar 2022

The Board agreed to revise the go-live date to 31 January 2022. This go-live date is the aspiration of the Board, being without prejudice to verification of the final audit outcome and full functionality of CTIS by the Management Board, and the subsequent decision process of the European Commission. The final go-live will take place exactly six months after the publication of the Commission decision in the Official Journal of the European Union.

bron: EMA Management Board – highlights of March 2021 meeting (12 maart 2021).

Gegevensbescherming en doorgifte persoonsgegevens naar landen buiten EER

De Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) heeft op 3 maart 2021 haar CCMO-notitie 'Doorgifte van gegevens van proefpersonen naar landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER)' gepubliceerd die is opgesteld naar aanleiding van de uitspraak in de zaak Schrems II.

Laatste toezichtrapport klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gepubliceerd.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 11 maart 2021 het rapport gepubliceerd naar aanleiding van het inspectiebezoek klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen bij het Radboudumc.

De verwijzing naar het toezichtrapport is toegevoegd aan het overzicht op de pagina 'Inspectiebevindingen periode 2018 – 2019 van onderzoek uitgevoerd door onder andere de Universitaire Medische Centra'.

Uitgelicht en gespot op internet (week 10, 2021)
Hierbij een nieuw overzicht van nieuws en andere berichten die de afgelopen weken zijn gespot op het internet. Ook zijn er weer nieuwe bijeenkomsten en consultaties toegevoegd aan de ‘Events‘…

Lees verder


Uitgelicht en gespot op internet (week 9, 2021)
Hierbij een nieuw overzicht van nieuws en andere berichten die de afgelopen weken zijn gespot op het internet. De ‘Events‘ pagina en de ‘Consultations‘ pagina zijn ook weer bijgewerkt en…

Lees verder


Uitgelicht en gespot op internet (week 8, 2021)
Hierbij een nieuw overzicht van nieuws en andere berichten die de afgelopen weken zijn gespot op het internet. Ook zijn er weer nieuwe bijeenkomsten toegevoegd aan de ‘Events‘ pagina. Vergeet…

Lees verder


Uitgelicht en gespot op internet (week 7, 2021)
Hierbij een nieuw overzicht van nieuws en andere berichten die de afgelopen weken zijn gespot op het internet. Er zijn ook weer nieuwe bijeenkomsten en twee enquêtes toegevoegd aan de…

Lees verder


Ontvangt u het supplement 'Uitgelicht & Gespot op internet' nog niet?

Vergeet niet om uw abonnement uit te breiden met het supplement 'Uitgelicht en gespot op internet'. Bijna wekelijks een overzicht van (nieuws-)berichten die op internet zijn gevonden.Werk tijdig uw abonnementsvoorkeuren bij en ontvang het supplement in uw e-mailbox!

Wijzig vandaag nog uw abonnementsvoorkeuren, klik hier.

Actueel nieuws, bijeenkomsten en publieke consultaties:

Nieuwsfeed
> news.bontrop.com <

Consultaties
> consultations.bontrop.com <

Events
> events.bontrop.com <

Eerder verschenen uitgaven van de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken vindt u in het archief, klik hier.


Copyright © Vincent Bontrop, All rights reserved.

Contactgegevens:
Hopakker - 3514 BZ Utrecht - Netherlands

This email was sent to {email}
Want to change how you receive these emails?