Bekijk deze e-mail in uw browser

Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken

Nr. 77
14 januari 2019

Beste abonnee,

Hierbij ontvangt u de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken van 14 januari 2019, met de laatste ontwikkelingen rond medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen, nieuwe wetgeving en gereviseerde richtlijnen.

Met vriendelijke groet,

Vincent Bontrop

U kunt met mij linken via LinkedIn.

 

Inhoudsopgave



Medisch wetenschappelijk onderzoek

Minister reageert op rapport derde evaluatie Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op 8 januari 2019 een brief aan de Tweede Kamer verstuurd, met daarin zijn standpunt op het rapport over de derde evaluatie van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO). In de brief van dertien pagina’s benoemt de minister de positieve ontwikkelingen, de grootste knelpunten en welke maatregelen de minister voornemens is te nemen.

Download Brief regering 'Reactie op het derde evaluatierapport wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen' d.d. 8 januari 2019


Samenvatting van de inhoud van de brief

Ik ben bezig met een korte samenvatting van de belangrijkste punten uit de brief. Zodra deze gereed is plaats ik de samenvatting op mijn website en werk ik ook het overzicht bij van te verwachten ontwikkelingen in 2019 (gepubliceerd op nieuwjaarsdag). Houdt mijn website daarom goed in de gaten voor updates.

Bent u abonnee van de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken, en heeft u aangegeven een e-mail te willen ontvangen bij een nieuw bericht op de website? Dan ontvangt u automatisch een e-mailbericht zodra er een nieuw ik de samenvatting op de website heb geplaatst (klik hier om uw voorkeuren te controleren en/of bij te werken).

 

Uitgelicht: Brexit, verhuizing EMA

Onderzoek met medische hulpmiddelen

IGJ publiceert instellingsrapport klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen UMC Utrecht

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 9 januari 2019 het instellingsrapport gepubliceerd naar aanleiding van haar inspectiebezoek aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waarbij gekeken is naar het klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen.

Van drie instellingen zijn de inspecties van het klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen uitgevoerd en zijn de rapporten gepubliceerd.

Download rapport Inspectiebezoek klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen Universitair Medisch Centrum Utrecht oktober 2018

Meer nieuws

Medicines and Healthcare products Regulatory Agency

Pharmaceutical Inspection Co-Operation Scheme (PIC/S)

Overig nieuws

Bijeenkomsten

14 February 2019 - MHRA GCP Symposium

Locatie: Londen

Lees verder


12 februari 2019 - KNAW: Mens-diercombinaties. Van mythologie naar technologie

Locatie: Amsterdam

Lees verder

Meer bijeenkomsten en consultaties

Meer bijeenkomsten en consultaties:

Contactgegevens

Voor vragen kunt u mij bereiken door te antwoorden op deze e-mail, of door een bericht te sturen via het contactformulier op de website.

 

Copyright © Vincent Bontrop, All rights reserved.

Contactgegevens:
Hopakker - 3514 BZ Utrecht - Netherlands

www.bontrop.com

This email was sent to {email}
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list