Bekijk deze e-mail in uw browser

Nieuwsflits
 Een supplement van de Nieuwsbrief voor Goede Onderzoekspraktijken

30 Juli 2018

CCMO publiceert rapport over de toetsing van de DRAINAGE trial door de MEC van het AMC

De Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) heeft op 30 juli 2018 haar onderzoeksrapport gepubliceerd over de toetsing van de DRAINAGE trial door de Medische Ethische Toetsingscommissie (MEC) van het Academisch Medische Centrum (AMC).

"De METC AMC heeft het onderzoeksvoorstel adequaat en zorgvuldig beoordeeld. Uit de analyse van de CCMO blijkt wel dat de proefpersonen niet tijdig over de opschorting en voortijdige beëindiging van het onderzoek zijn geïnformeerd. De CCMO meent dat de METC hierin een controlerende rol heeft door ervoor te zorgen dat de informatievoorziening aan de deelnemers van een onderzoek dat tijdelijk wordt stilgelegd of wordt beëindigd, op gepaste wijze plaatsvindt. Op dit punt is de METC AMC in haar toetsingstaak tekortgeschoten." (bron: CCMO nieuwsbericht 'Rapport CCMO over toetsing DRAINAGE-studie door METC AMC' d.d. 30 juli 2018)

Bron/Lees verder

Download CCMO Rapport over de toetsing van de DRAINAGE studie door de Medisch Ethische Toetsingscommissie van het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (juli 2018)

 

Copyright © Vincent Bontrop, All rights reserved.

Contactgegevens:
Hopakker - 3514 BZ Utrecht - Netherlands
www.bontrop.com

 

This email was sent to {email}

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences