Website rubrieken ‘International Guidelines’ en ‘Health & Medical Research in the Netherlands’ bijgewerkt (januari 2018)

Website rubrieken ‘International Guidelines’ en ‘Health & Medical Research in the Netherlands’ bijgewerkt (januari 2018)

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het bijwerken van de ‘Biomedical Research‘ rubrieken ‘International Guidelines‘ en ‘Health & Medical Research in the Netherlands‘. Niet alleen zijn verwijzingen naar verouderde richtlijnen verwijderd of vervangen, ook zijn er met behulp van de ‘International Compilation of Human Research Standards (2018 Edition)‘ nieuwe verwijzingen aan de rubrieken toegevoegd.

Codes of Conduct Nederlandse UMC’s

De ‘Biomedical Research‘ rubrieken zijn zes jaar geleden voor het laatst bijgewerkt. Sindsdien is er een gezamenlijke AMC-VUMC Research Code verschenen en heeft het Radboudumc een website over ‘Scientific Integrity‘ gelanceerd.

Het UMC Utrecht document ‘Scientific Integrity‘ heeft de tand des tijds daarentegen niet weten te doorstaan. Het document blijkt niet meer beschikbaar te zijn via internet en ontbreekt daarom in het vernieuwde overzicht.

UMC Biobank Reglementen

Naast een eigen ‘Research Code‘ beschikken de meeste UMC’s tevens over een eigen ‘Biobank Reglement‘. Sinds de laatste update in 2012 zijn er steeds meer van deze reglementen via internet beschikbaar gekomen voor het publiek.

Met behulp van een internetzoekmachine heb ik onderstaande biobank reglementen weten te vinden en toegevoegd aan de rubriek ‘Health & Medical Research in the Netherlands‘:

Overige richtlijnen

Ook andere (internationale) organisaties zijn de afgelopen zes jaar met nieuwe en gereviseerde ‘guidelines‘ gekomen. Met deze update van de ‘Biomedical Research‘ rubrieken zijn verwijzingen naar verouderde richtlijnen verwijderd of vervangen door een verwijzing naar de nieuwe richtlijn.

Daarnaast zijn er met behulp van de ‘International Compilation of Human Research Standards (2018 Edition)‘, uitgegeven door het Office for Human Research Protections van het U.S. Department of Health and Human Services, een aantal nieuwe verwijzingen aan de rubriek ‘International Guidelines‘ toegevoegd.

Gebroken link of suggestie?

Heeft u een gebroken link gespot? Of heeft u een link suggestie die u graag zou willen toevoegen aan de ‘Biomedical Research‘ rubrieken? Laat het mij weten door gebruik te maken van het contactformulier.